S rostoucí poptávkou po pohodlné identifikaci zboží a podpoře značky v místě prodeje roste obliba přímého značení potravin. Díky této technologii lze nyní ve všech sektorech maloobchodního prodeje poskytnout efektivní podporu značky, a to i u zboží nízké hodnoty prodávaného po jednotlivých kusech, jako např. u ovoce. A výhody pokračují i u pokladny, kde etikety s čárovým kódem mohou ušetřit mnoho času.
Přímé značení potravin je důležité i ve velkoobchodním sektoru, kde předpisy pro sledovatelnost hovězího masa vyžadují identifikaci z porážky až na tácek (field-to-plate). Etikety jsou pro tento účel vhodnější než ocelové svorky, které mohou v potravinách částečně zůstat.
Lepidla Avery Dennison vhodná pro značení potravin zaručují jednoduchou, levnou a bezpečnou aplikaci etiket přímo na potraviny – od kusového ovoce či zeleniny až po uzeniny, sýry, celá poražená zvířata, a dokonce i pečivo, jako například chleba.
V následující tabulce jsou uvedeny některé speciální materiály Fasson schválené pro přímý kontakt s potravinami.